Logo
 
 
Home      Bijkomende diensten      Thermografie


Een thermografisch onderzoek is zeer interessant om de zwakke plekken op te sporten in je woning.

Met een infraroodcamera kan je het onzichtbare zichtbaar maken. Vandaar dat thermografie steeds meer gebruikt wordt om vochtproblemen, koudebruggen en luchtlekken te controleren. Met deze techniek worden infraroodbeelden gemaakt en metingen gedaan waardoor de thermische energie die een voorwerp uitstraalt zichtbaar en meetbaar wordt.

Dankzij de infraroodtechnologie kunnen energielekken moeiteloos worden opgespoord, waardoor u meteen een zeer goede controle hebt van de uitvoering van de isolatiewerken. Een infraroodonderzoek geeft eveneens de mogelijkheid om de resultaten van na-isolatie te evalueren (bv. laten opvullen van een open spouwmuur).
 
Dit kan dus zeer interessant zijn voor nieuwbouw, om na te gaan of de isolatie van een woning goed geplaatst is en of er geen koudebruggen zijn (vb. bij een oplevering of indien er twijfels zijn over de goede uitvoering).
 
De thermografie kan echter ook toegepast worden op bestaande woningen, om de situatie in te schatten en te kijken waar verbeteringen kunnen worden aangebracht, en welke verbeteringen het meest zullen opbrengen. Met een thermografie kunnen ook vaak oorzaken van problemen worden opgespoord (vb. schimmel door een koudebrug, lekken in een plat dak...).